BESTÅR AV

Solcellspaneler

Vi använder oss utav solcellspaneler från Kraftpojkarna, som efter många år i branschen har tagit fram ett brett och kvalitativt produktsortiment. Med ett noggrant urval av solceller från hela världen som passar bäst i vårt klimat här i Sverige. Vi säljer allt från polykristallina, monokristallina och högeffektiva solcellspaneler.

 

Polykristallina är den panelen som är blå och som är den bästa sett till kostnaden för varje installerad Watt. Monokristallina är den panelen som är hel svart, den ger ett mer exklusivt utseende och är därmed lite dyrare för varje installerad Watt. Det är dom två vanligaste alternativen att välja på sedan finns det en högeffektiv panel som används mer sällan. Högeffektiva paneler har högre effekt på samma storlek som en vanlig panel där av blir den mycket dyrare.

Polykristallina

Monokristallina

Högeffektiv

Växelriktare

Vi har valt att använda oss av växelriktare från Solaredge då de är väldigt effektiva, har bra övervakning av din elproduktion och man kan se exakt vad varje panel producerar. Dessa varnar även om det skulle hamna något på en panel eller om det blir något fel på någon. Där av kan man snabbt åtgärda detta så man inte tappar någon elproduktion.

Optimerare

Denna produkt är även från Solaredge och det är den som gör att anläggningen blir mycket smartare och stabilare. En optimerare installerar man på varje panel på taket så att alla blir olika individer och på så sett kan man övervaka varje panel. Då ser man hur mycket varje panel producerar och ser om det skulle vara något fel på dem.

Montagekomponenter

De montagekomponenter vi har valt att använda oss av är från det tyska företaget Schletter, det är dem som har minst rörliga delar på sina produkter och på så vis minskar det risken för att det går sönder. De har även väldigt effektiva montage sätt som underlättar för montören.

Takkrok

Man lyfter på t.ex. tegelpanna och skruvar fast denna i taket, sen lägger man tillbaka den så bara övre delen syns.

Skena

Denna fäster man i den delen av takkroken som är ovanför tegelpannan, på så sett har man nu skenor på taket att lägga panelen på.

Mittklämma

När man lägger ut panelerna på skenorna använder man denna för att fästa panelerna i skenan.

Pålsbodagatan 25,

70218 Örebro

Ring oss:

073 072 20 27